Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Kuks, letecký pohled
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4  5  6 7 8 |   Další >>
 
 
Bývalý františkánský klášter, okres Uherské Hradiště
 Klášter v Uherském Hradišti byl založen v roce 1490 a během staletí několikrát vyhořel. V 18. století proběhly barokní úpravy uvnitř i vně objektu. Přízemí je zaklenuto lunetovými klenbami. Na provedení štukové výzdoby barokního interiéru slavnostního sálu refektáře byl povolán Baltazar Fontana. Komplex byl zrekonstruován roku 1996. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
Kostel Zvěstování Panny Marie, Uherské Hradiště, okres Uherské Hradiště
 Klášter byl založen v Uherském Hradišti v roce 1490 správcem olomouckého biskupství Janem Filipcem. V průběhu staletí objekt několikrát vyhořel. V 18. století proběhly barokní úpravy. Celému souboru dominuje věž s barokizující bání. Interiér kostela je zaklenut raně barokními valenými lunetovými klenbami.

 
Původní zbrojnice, okres Uherské Hradiště
 Výstavba objektu probíhala v Uherském Hradišti v letech 1721-1723. Původní projekt inženýra Anquisoly byl realizován v obvodním zdivu křídla přiléhající k hradební zdi, další pokračování se řídilo projektem Jacoba Albla, ale i tento projekt byl zredukován a postaveno průčelní křídlo. Po zrušení pevnosti sloužil objekt jako c. k. pošta. Dnes je zde galerie Slováckého muzea.

 
Měšťanský dům čp. 148/149, okres Uherské Hradiště
 Dům má sice některé středověké prvky, ale první zmínka o něm je z roku 1606. Původní podloubí bylo v roce 1884 zastavěno. V roce 1883 byl tento dům sjednocen s vedlejším novorenesanční fasádou a vyzdoben sgrafity. Fresková výzdoba stropu je připisována Josefu Ignáci Sadlerovi z Olomouce. Objekt se nachází v Uherském Hradišti a není běžně přístupný veřejnosti.

 
Hrad Malenovice, okres Zlín
 Malenovický hrad je jednou z nejvýznamnějíších památek zlínského regionu. Byl založen v 2. polovině 14. století moravským markrabětem Janem Jindřichem. V následujících stoletích prošel několika přestavbami, které z původního gotického středověkého hradu vytvořily renesanční sídlo zámeckého typu, později ještě barokně upravené. Až do poloviny 20. století si hrad udržel funkci obytnou a správní. V jeho držení se vystřídala řada šlechtických rodů ( ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4  5  6 7 8 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz